منتدى ملكة المشاعر


    صينية البطاطس بالمفروم والبشاميل

    شاطر
    avatar
    ملكة المشاعر
    عاشقة الجنةღღ
    عاشقة الجنةღღ

    عدد المساهمات : 98
    نقاط : 301
    انثى



    تاريخ التسجيل : 19/03/2010

    صينية البطاطس بالمفروم والبشاميل

    مُساهمة من طرف ملكة المشاعر في الأحد أكتوبر 31, 2010 4:03 pm


    صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه







    المقادير




    نص كيلو لحم مفروم

    بصلة مفرومة
    صلصة بيتزا أو معجون طماطم
    بهارات - ملح
    بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
    بقدونس مفروم
    3 أكواب حليب
    3 ملاعق كبيرة دقيق
    جبن موزاريلا او رومى




    الطريقة




    - نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.

    - نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
    - نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية.
    - نعمل الباشاميل
    الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
    - في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.
    - نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..




    اللحم المفروم بصلصه البيتزا







    نضع طبقه البشاميل







    كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل






    و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا







    وهذا الشكل النهائى








    وبالهنا والعافيه










    ღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღ
    [center]
    [/center]

      الوقت/التاريخ الآن هو الأربعاء أغسطس 15, 2018 8:38 pm